Završnom konferencijom zaključen projekt "Digital nomad-in-residence", ali to je tek početak!

Završna konferencija projekta „The Dubrovnik digital nomad-in-residence“ održana je u subotu u Lazaretima. Prezentirani su rezultati rada četiri kreativne radionice, na kojima su uz digitalne nomade sudjelovali i predstavnici Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika te građani. Cilj ovih radionica bio je donijeti zajedničke preporuke za kreiranje boljeg okruženja za digitalne nomade koji će boraviti u Dubrovniku.

 

-„Digitalni nomadi u Gradu su boravili punih 30 dana i vidjeli su ga na drukčiji način, ne samo kao turistički, već i kao Grad koji ima svoja naselja ugodna za život od Mokošice, Lapada, Gruža, Gornjih Sela. Otkrili su jedan drukčiji Dubrovnik kao i način na koji mi živimo. Upravo je to ono što smo željeli postići, da digitalni nomadi svojim iskustvom pošalju jasnu poruku u svijet svim kolegama da dođu u Dubrovnik i da ovdje pronađu na nekoliko mjeseci mjesto za razvoj svojih kreativnih ideja i da svojim praktičkim iskustvima i znanjima doprinesu dubrovačkom gospodarstvu. Ne možemo očekivati da će se naš turizam budućnosti oslanjati isključivo na digitalne nomade, ali vjerujem da će oni zauzimati jedan značajan segment toga. Istovremeno očekujemo neke nove ideje, proizvode i promišljanja našeg grada“,  istaknuo je ovom prigodom gradonačelnik Mato Franković najavivši i kako će Dubrovnik uskoro dobiti kuću za digitalne nomade. –„ To je mjesto gdje će svi oni kada dođu u Dubrovnik pronaći sve informacije koje su im potrebne, pronaći radno mjesto gdje će moći dijeliti ideje sa svim ostalima digitalnim nomadima. Oni se ne bave samo jednim poslom, već je riječ o različitim strukama i poslovima“, zaključio je gradonačelnik Franković.

 

Podsjetimo, u zajedničkom projektu Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika, u suradnji s Total Croatia News i Saltwater Nomads, Dubrovnik je na mjesec dana ugostio deset digitalnih nomada iz različitih dijelova svijeta. Kroz različite aktivnosti, radionice te izlete detaljno su istražili grad i okolicu, upoznali se s načinom života lokalnog stanovništva, kulturnim sadržajima i ostalom ponudom. Svojim iskustvom pomoći će doprinijeti stvaranju boljeg ozračja za buduće nomade koji će za svoje mjesto rada odabrati Dubrovnik te ujedno doprinijeti globalnoj promociji destinacije.

 

Nastavno na konferenciju u Lazaretima su održana i četiri panela s dvadesetak sudionika o temama vezanim uz digitalne nomade i destinaciju.

 

 

lijevo
desno