ZAVRŠNI RADOVI Na nogometom terenu u Gospinom polju postavlja se umjetna trava

Sport

Na nogometom terenu u Gospinom polju odvijaju se završni radovi I. faze uređenja koja obuhvaća izradu igrališta s umjetnom travom. U tijeku je postavljanje umjetne trave s amortizirajućom podlogom, dok se  istovremeno radi na montaži novog kontejnerskog sklopa sa svlačionicama, sanitarnim čvorovima i ostalim potrebnim pomoćnom prostorijama (II. faza).

 

Vrijednost investicije kojom koordinira Javna ustanova Športski objekti Dubrovnik iznosi 3,2 milijuna kuna bez PDV-a za prvu fazu, dok ugovorena vrijednost izvođenja II. faze iznosi 1,6 milijuna plus PDV. 

 

Treća faza uređenja nogometnog terena u Gospinom polju uključuje uređenje okolnog prostora s tribinama, a radovima će se pristupiti početkom iduće godine.

 

Podsjetimo, radovi na izradi terena s umjetnom travom obuhvatili su skidanje sloja postojeće zemlje i trave, izradu novih drenažnih kanala, nasipavanje, postavljanje nove ograde oko cijelog terena, zahladnjivanje terena te, u konačnici, postavljanje sloja umjetne trave. Nogometno igralište dimenzija 113 x 71 metara s terenom za igru površine 101 x 65 metara udovoljava propozicijama za odigravanje utakmica Saveznog ranga.

 

Uređenje nogometnog igrališta jedna je od nekoliko investicija u sportsku infrastrukturu koje je Grad Dubrovnik gotovo paralelno pokrenuo, a iste su definirane Strategijom razvoja sporta i sportske infrastrukture u Gradu Dubrovniku od 2018. do 2028. godine.  

 

lijevo
desno