Završena cesta Mokošica – Petrovo selo

Gradonačelnik

Gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima obišao je završenu cestu Mokošica-Petrovo selo. Riječ je o dionici dugoj 1800 metara koja će značajno skratiti put prema Mokošici stanovnicima ovog dijela grada.

 

''Investicija je vrijedna skoro dva milijuna kuna te je njome obuhvaćeno asfaltiranje i rješavanje oborinske odvodnje. Vjerujem da će cestu u budućnosti koristiti i žitelji Mokošice te oni iz Petrovog sela koji su do sada do Mokošice morali ići okolo. Putem ove dionice sada mogu direktno do Mokošice. Vjerujem da će dobro doći i za četvero školarca iz Petrova sela, ali i rekreativcima za šetnje i vožnju biciklom'', rekao je gradonačelnik Franković.

 

Kako je istaknuto, ova dionica će dobiti svoju novu dimenziju izgradnjom buduće ceste od Mosta dr. Franja Tuđmana do Pobrežja te biti važna premosnica u slučaju hitnih intervencija.

 

''Što više cesta i prstenova imamo, u slučaju bilo kakve ugroze ili prometne nezgode, možemo te prometne koridore premošćivati i preusmjeravati drugdje. Svi koji su dolazili u Petrovo selo znaju koliko je uska cesta od Pobrežja i kada se u nekim okolnostima tu nađe više automobila dolazilo je do zakrčenja prometnice. Svega toga u budućnosti neće biti. Ova će cesta pomoći i prilikom hitnih intervencija i zaštite područja od vatre koja je u više navrata priprijetila'', istaknuo je gradonačelnik Franković. U odnosu na početnu ideju asfaltiranja ceste odlučeno je i da se napravi oborinska odvodnja, s obzirom na veliku količinu vode koja prolazi ovim dijelom,a kako voda ne bi uništila trup ceste nakon asfaltiranja.

lijevo
desno