Započeli radovi na sanaciji pločnika na Pilama

Sanirat će se ukupno oko 1.100 metara četvornih pločnika na Pilama, na potezu od restorana Dubravka, Ulicom branitelja Dubrovnika sve do skretanja za Gradac.

 

Radovi su većeg opsega i odvijaju se u otežanim uvjetima pojačanog prometa osoba i vozila te je njihovo predviđeno trajanje šest mjeseci. Ujedno, s obzirom da su konzervatori tražili da se sačuva što više starog kamena, svaki je kamen potrebno pažljivo izvaditi, svakoga ručno obraditi kako se ne bi klizao, kvalitetno pripremiti podlogu da ne bi dolazilo do ulegnuća te na koncu vratiti pripremljeni kamen.  

 

Na oko 330 metara dužine ovog zahvata radovi će se izvodit u sekcijama, kako bi se omogućio prolazak pješacima, a počinje se s Pila u nastojanju da se taj dio pločnika s najvećim brojem pješaka što prije završi i stavi u funkciju do sezone, a onda se radovi nastavljali dalje duž Ulice branitelja Dubrovnika.

 

Riječ je o radovima cjelovite sanacije nogostupa čije kamene ploče zbog opterećenja i dotrajalosti često pucaju i dolazi do ulegnuća na pojedinim dijelovima te u takvom stanju predstavlja moguću opasnost za prolaznike i izgledom je neprimjeren za ''recepciju'' Grada.

 

Vrijednost radova je 1,5 milijuna kuna, a provode se putem Upravnog odjela za promet.

lijevo
desno