Započeli radovi na dječjim igralištima u Mokošici, Zatonu i na Nuncijati

Zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić, privremeni pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić i pomoćnica pročelnika Ružica Marković obišli su danas dječja igrališta u Mokošici, Zatonu i na Nuncijati.
 

Radovi na uređenju dječjeg igrališta, koje će se nalaziti u sklopu vrtića u zgradama POS-a II u Novoj Mokošici, započeli danas, a završetak radova planiran je za 15. listopada.

"Iznos radova je 450 tisuća kuna. Radove izvodi tvrtka Tonikom, a nadzor tvrtka Oluja projekt. Zahvat je dosta složen s obzirom da se radi na kosom terenu pa će biti potrebno izgraditi dosta potpornih zidova, iskopa, ali rok od skoro dva mjeseca realan i da ćemo to realizirati bez ikakvih problema", kazala je zamjenica Tokić.

Privremeni pročelnik UO za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić istaknuo je kako će ovo igralište u sklopu dječjeg vrtića biti otvoreno i za svu djecu Mokošice te kako će igralište biti opremljeno najmodernijim spravama i zaštitnim podlogama.

Danas su započeli i radovi na dječjem igralištu u Malom Zatonu gdje se trenutačno radi na uklanjanju dotrajalih sprava te pripremi terena za postavljanje novih dječjih sprava koje će primarno biti prilagođene djeci vrtićkog uzrasta obzirom na dječji vrtić koji se nalazi u blizini.

Vrijednost radova i postavljanja novih dječjih sprava je 270 tisuća kuna.

Renovaciju će doživjeti i dječje igralište na Nuncijati gdje su dotrajale sprave već uklonjene, a u tijeku je priprema terena za proširivanje postojećeg dječjeg igrališta na dio boćališta koje se nije koristilo. Osim dječjih sprava jedan dio igrališta će se urediti i postavit će se sprave za vanjsko vježbanje. Vrijednost radova je 250 tisuća kuna, a završetak radova planiran je do početka školske godine.

lijevo
desno