Zamjenica Tokić na obilježavanju Dana Općine i obljetnice oslobođenja Župe dubrovačke

U ime Grada Dubrovnika, Dan Općine i 26. obljetnicu oslobođenja Župe dubrovačke, načelniku Općine Silviju Nardelliju i svim Župkama i Župljanima, na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, čestitala je zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Orlanda Tokić.

 

Istaknula je kako se na primjeru Općine Župa dubrovačka najbolje vidi opravdanost postojanja općina kao jedinica lokalne samouprave i naglasila partnerski odnos Grad i Općine.
''Nas u Gradu Dubrovniku s Općinom, uz nedjeljivost u smislu povijesti i tradicije, veže i zajednički projekt - groblje Dubac, čija realizacija, nakon početnih problema, ide po planovima. Zajednički je i problem s otpadom, zajedničke su brojne potrebe. Stoga mi Župu gledamo kao odlične partnere i kao uspješan primjer kako općine mogu biti pokretač razvoja u pojedinim sredinama'', rekla je zamjenica Tokić.

Središnji dio programa počeo je ujutro uz zvuke Limene glazbe Župe dubrovačke koja je ispred zgrade Općine ispratila župske čelnike i vijećnike koji su zajedno s mnogobrojnim predstavnicima braniteljskih udruga položili vijence i zapalili svijeće na 12 spomen ploča braniteljima koji su poginuli u Župi dubrovačkoj.

Načelnik Silvio Nardelli i pratnji zamjenika Mirka Maslaća i predsjednika župskog UHDDR-a i članove obitelji poginulih branitelja je položio vijenac na spomen obilježju na Brgatu, gdje je riječi molitve predvodio župnik župe Sv. Ane  don Nikola Berišić.

lijevo
desno