Zamjenica Tepšić sudjelovala na tradicionalnom hodu za žene „Women's Bank Walk“

Već tradicionalni humanitarni hod pod nazivom „Women's Bank Walk“ održan je danas na Stradunu, a u njemu je sudjelovala i zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić. Osmo izdanje hoda dobrotovornog karaktera okupilo je značajan broj žena i djevojaka iz Dubrovnika koje su na takav način i ove godine iskazale podršku daljnjoj emancipaciji i stvaranjem boljih uvjeta za egzistenciju žena u nerazvijenim zemljama.

 

Zamjenica Tepšić u svom obraćanju prisutnima pohvalila je plemeniti cilj ove organizacije te čestitala 15. obljetnicu postojanja Women’s Bank. Uvodni govor održala je i jedna od osnivačica Women‘s Banka Minna Varajärvi koja je ukazala na sjajne rezultate ove humanitarne organizacije koja ženu i njezin razvoj stavlja u fokus svog djelovanja.

 

Women’s Bank osnovana je 2007. godine, po povratku skupine finskih poslovnih žena iz Liberije, koje su zatečene viđenim siromaštvom u toj zemlji, odlučile zajednički pomoći. Od tada do danas prikupljen je veliki broj novčanih sredstava koja se usmjeraju prvenstveno za borbu protiv siromaštva. Istovremeno rad ove organizacije baziran je na jačanju položaja žena u društvu, njihovu edukaciju i obrazovanje, te otvaranje prilika za samostalni rad i zarađivanje.