Zamjenica Tepšić sudjelovala u obilježavanju Dana osoba s invaliditetom

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić sudjelovala je jučer, 3. prosinca, u ovogodišnjem obilježavanju Dana osoba s invaliditetom održanom u Hotelu Hilton Imperial, u organizaciji Udruge Poseban prijatelj Dubrovnik.

Zaslužnim pojedincima i ustanovama dodijeljene su zahvalnice, uz prigodan program u kojem su sudjelovali učenici OŠ Lapad, područne škole Montovjerna koji su sudjelovali u projektu Udruge Poseban prijatelj „Kod kuće je naj(LAKŠE)“. Projekt je ostvaren uz financijsku podršku Zaklade za civilno društvo, a Grad Dubrovnik donirao je pametnu ploču za učenike 2.a i 2.b razreda te škole kojima će biti dodijeljene i zahvalnice zbog pomoći pri ilustriranju Vodiča za roditelje djece s teškoćama.

Zamjenica Tepšić je  u ime gradonačelnika i osobno čestitala dobitnicima priznanja i pozdravila sve predstavnike udruga, roditelja, članove obitelji i ustanova. Istaknula je kako je lokalna samouprava dužna provoditi programe za pomoć osobama koji se bore s različitim poteškoćama kako bi im olakšali svakodnevni život, rekavši kako će Grad Dubrovnik za sljedeću godinu u proračunu osigurati pet milijuna kuna za različite programe i potpore, od čega milijun kuna namijenjeno udrugama  za osobe s invaliditetom, što će biti povećanje u odnosu na ovogodišnji proračun.

„Trudimo se pomagati udrugama na različite načine, a smatramo da možemo još više i bolje i u tom smjeru ćemo raditi i dalje, projekt koji slijedi je proširenje parkinga za invalide i zvučna signalizacija na semaforima.“, izjavila je ovom prigodom zamjenica Tepšić dodavši kako Grad potiče zapošljavanju osoba s invaliditetom.

lijevo
desno