Zamjenica Tepšić primila hrvatske predstavnike Međunarodne policijske udruge

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić primila je danas hrvatske predstavnike Međunarodne policijske udruge (IPA - International Police Association); predsjednika Regionalnog kluba Zagreb i dopredsjednika IPA Sekcije Hrvatske Darka Marinkovića, zamjenicu glavnog tajnika Sekcije Senku Staroveški, predsjednika Regionalnog kluba Dubrovnik Pera Matića, dopredsjednika Mladena Gojuna i tajnika Vlaha Luja.


Predstavnici Međunarodne policijske udruge predstavili su aktivnosti udruge u 2018. godini i buduće projekte dubrovačkog kluba pri čemu su iskazali želju za jačanjem suradnje s Gradom Dubrovnikom.

Naime, Regionalni klub IPA Dubrovnik svake godine pa tako i ove organizira tzv. međunarodne tjedne prijateljstva koji okupljaju brojne članove IPA, aktivne i umirovljene policijske službenike iz cijeloga svijeta,a krajem 2018. u suorganizaciji Regionalnog kluba u Dubrovniku će se održati i konferencija Međunarodnih pomorskih istražitelja (International Association of Marine Investigators – IAMI Europe). Ista konferencija posljednji put u našem gradu održana je 2011. godine.

„Najveća nam je čast smo uspjeli izboriti održavanje Svjetskog kongresa IPA u Dubrovniku koji će okupiti više stotina sudionika, međunarodnog izvršnog odbora te izaslanika i članova iz 70 zemalja svijeta. Pripreme za ovaj veliki skup već su u tijeku, a planiran je za dvije godine“, najavio je tajnik Vlaho Lujo.

Zamjenica gradonačelnika Tepšić pozdravila je iznesene aktivnosti te iskazala spremnost Grada za sudjelovanjem u organizaciji istih sukladno mogućnostima i potrebama.