Zamjenica Tepšić pozdravila sudionike znanstvene konferencije Naše more

Druga međunarodna znanstvena konferencija "Naše more" otvorena je danas u prostorima Pomorskog odjela Sveučilišta u Dubrovniku, a svečanom otvaranju je nazočila i zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić.

 

Cilj je Konferencije okupiti vodeće akademske znanstvenike, istraživače i praktičare kako bi razmijenili vlastita iskustva i rezultate istraživanja o svim aspektima pomorskih znanosti i tehnologije. Okupljene sudionike pozdravila je zamjenica Tepišić, a ovom prigodom istaknula je važnu ulogu pomorstva u dubrovačkoj povijesti te se osvrnula na budućnost kruzing turizma u kontekstu održivog razvoja.

 

- Zadovoljstvo nam je surađivati s najvećim kruzerskim tvrtkama na postizanju zajedničkih ciljeva, raditi na odgovornom upravljanju turizmom i uspostavljanju Dubrovnika kao modela održivog turizma u jadranskoj regiji i šire. Usredotočit ćemo se na ulaganja, suradnju i najbolju praksu za dugoročno upravljanje destinacijama u korist stanovnika i posjetitelja. Sveučilište u Dubrovniku jedna je od visoko modernih obrazovnih ustanova i stoga je važan dionik za budućnost našeg grada – rekla je zamjenica Tepšić.

 

Sudionici konferencije dolaze iz Hrvatske, Poljske, Njemačke, Rusije, Crne Gore, Srbije, Rumunjske te Vijetnama. Prvi put je organizirana 2019. godine kada su se na Pomorskom odjelu proslavile dvije važne obljetnice – stota obljetnica od utemeljenja časopisa Naše more i 60. obljetnica od početka rada Više pomorske škole u Dubrovniku, a time i visokog pomorskog učilišta. Konferencija Naše more uz istoimeni časopis tako nastavlja dugu i snažnu tradiciju pomorskog obrazovanja te znanstvenog i praktičnog bavljenja pomorskim znanostima i tehnologijama na Sveučilištu u Dubrovniku i njegovim prethodnicama.

 

lijevo
desno