Zamjenica Tepšić nazočila obilježavanju 60.-te godišnjice postojanja Zračne luke Dubrovnik

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić nazočila je jučer svečanom obilježavanju 60. godišnjice postojanja Zračne luke Dubrovnik održanoj u Hotelu Croatia u Cavtatu, u sklopu kojeg je predstavljena monografija “60 godina Zračne luke Dubrovnik” autora Marija Raguža. Među uzvanicima su bili i direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić, župan Nikola Dobroslavić, načelnik Općine Konavle Božo Lasić te državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Alen Gospočić.

 

Ovom prigodom zamjenica Tepšić je rekla kako je 60 godina zaista je veliki jubilej i rođendan jedne od najvažnijih tvrtki naše Županije, Konavala, Grada Dubrovnika, ali i cijelog juga Hrvatske.

 

- Posebnu čestitku zaslužuju sve generacije zaposlenika čiji je trud i rad utkan u uspjeh ove kompanije. Zračna luka Dubrovnik kroz desetljeća svoga postojanja je uvijek bio snažan pokretač razvoja našeg južnog dijela Hrvatske, lider zračnog prometa na ovim prostorima. Danas je Zračna luka u novom uzletu, nakon obnove europskim sredstvima i proširenja kapaciteta. Poslije dvije teške pandemijske godine vjerujemo da se vraća snažan aviopromet i snažan turistički zamah. Važno je naglasiti ulogu Zračne luke u turističkom gospodarstvu, za grad Dubrovnik posebno, jer najveći dio gostiju dolazi upravo zrakoplovom – istaknula je zamjenica Tepšić, dodajući da usprkos će skorom otvorenju Pelješkog mosta, Zračna luka Dubrovnik uvijek ostati i dalje važan čimbenik povezanosti sa središtem Hrvatske i cijelim svijetom.      

 

Direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić osvrnuo se na bogatu povijest i zračne luke, naglasivši da je uspješnost zasluga svih zaposlenika te djelatnika brojnih tvrtki i institucija.

 

- Našu zračnu luku predstavljaju naši zaposlenici. Ponosni smo što je velika većina naših zaposlenika s područja Konavala, Grada Dubrovnika, Župe Dubrovačke i ostalih dijelova naše Županije. Zahvalni smo na izvrsnoj radnji s našom Vladom, Županijom, Općinom i Gradom Dubrovnikom – rekao je direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić.

lijevo
desno