Zamjenica Tepšić na konferenciji "Manje oružja, manje tragedija"

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić u ponedjeljak je sudjelovala na konferenciji „Manje oružja, manje tragedija“ koju je u Kneževom  dvoru organizirala Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.

 

Konferencija je uz podršku Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova i uz partnerstvo Vijeća za prevenciju kriminaliteta Dubrovačko-neretvanske županije i Vijeća za prevenciju kriminaliteta i narušavanja javnog reda i mira Grada Dubrovnika priređena povodom 15. obljetnice preventivne akcije „Manje oružja, manje tragedija“.

 

Zamjenica Tepšić čestitala je predstavnicima MUP-a na provođenju dugotrajno iznimno uspješne  akcije koja je često opisivana kao  najučinkovitija kampanja u prikupljanju oružja u povijesti UN-a. U kratkoj diskusiji predstavila je programe i mjere koje Grad Dubrovnik putem Vijeća za prevenciju kriminaliteta i u suradnji s partnerima poput dubrovačke podružnice Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provodi, a tiču se zaštite prava djece i mladih.

 

Uz zamjenicu gradonačelnika na konferenciji su govorili župan Nikola Dobroslavić, policijski službenik Službe prevencije Ravnateljstva policije Mario Salopek i promotorica kampanje glazbenica Ana Rucner.

 

Premijerno je prikazan film “Od strahote do ljepote” o nastanku glazbala od dijelova dragovoljno predanog oružja na kojem je večeras po prvi puta javno nastupila Ana Rucner uz Policijsku klapu sv. Mihovil i dramsku umjetnicu Pericu Martinović.

lijevo
desno