Zamjenica Tepšić na konferenciji Europskog udruženja nacionalnih institucija za jezik

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić sudjelovala je na 18. godišnjoj konferenciji Europskog udruženja udruženje nacionalnih institucija za jezik (EFNIL), međunarodnog skupa koji se ove godine održava u Cavtatu i Dubrovniku od 6. do 8. listopada, a uz EFNIL domaćin je Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

 

Tema ovogodišnje konferencije bila je uloga nacionalnih jezičnih institucija u digitalnome dobu. U tom kontekstu, u svom obraćanju zamjenica Tepšić istaknula je kako je jezik snažno kulturno obilježje koje predstavlja istinsku poveznicu društva, a naglasila je važnost jezičnih stručnjaka upravo u njegovom očuvanju kroz praćenje problematike mogućih utjecaja uporabe jezika u javnom društvenom i virtualnom životu.

 

U trodnevnom programu međunarodnog skupa sudjelovali su europski stručnjaci iz Slovenije, Litve, Nizozemske, Poljske, Irske, Švicarske, Švedske, Austrije i drugih koji su podijelili svoja iskustva u očuvanju, razvoju i povijesti jezika te njegove budućnosti u digitalnom dobu.

lijevo
desno