Zamjenica Tepšić na Globalnoj konferenciji GSTC-a

Zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić sudjelovala je na konferenciji u organizaciji Globalnog vijeća za održivi turizam (GSTC), koja se u Antaliji u Turskoj održava 10. i 11. svibnja.  

 

U okviru panela na temu ''Lučke destinacije i održivost'' zamjenica Tepšić govorila je o iskustvima Dubrovnika, ističući uspješnu suradnju s CLIA-om i Lučkom upravom Dubrovnik te rezultate projekta Respect the City. Naglasila je i činjenicu kako je Dubrovnik prvi grad koji provodi drugu fazu procjene odredišta, nakon što je GSTC 2019. procijenio status održivosti koristeći globalne kriterije za održive destinacije, kada je Dubrovnik zabilježio rezultat od visokih 70 posto izvrsnosti.

 

Smart City rješenja i EU fondove zamjenica Tepšić istaknula je također kao važne čimbenike u upravljanju destinacijom i razvoju novih projekata te najavila daljnje investicije u održivost destinacije kroz Program Dubrovnik 2030 – viziju urbanog razvoja grada koji, između ostalog, uključuje Park & Ride sustav na Pobrežju i razvoj novog gradskog centra Gruž.

 

Na ovom panelu, na kojem se raspravljalo o utjecaju i upravljanju putnicima s cruisera u odredištima, Dubrovnik je predstavljen kao primjer dobre prakse uz razmatranje poduzetih radnji i inicijativa.

 

Moderator panela bio je dr. Ioannis Pappas – direktor Mediteranskog programa, GSTC, a uz zamjenicu dubrovačkog gradonačelnika sudjelovali su i Minas Papadakis – izvršni direktor, Lučka uprava Herakliona i Martyn Griffiths – direktor za odnose s javnošću, Međunarodno udruženje krstarenja (CLIA) Europa.

lijevo
desno