Zamjenica Tepšić na dubrovačkom Božićnom prijemu u Londonu

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić nazočila je u utorak tradicionalnom Božićnom prijemu održanom u Veleposlanstvu RH u Londonu, u zajedničkoj organizaciji Turistička zajednica grada Dubrovnika i Grad Dubrovnik, u suradnji s predstavništvom HTZ-a u Londonu i Veleposlanstvom RH.

 

Božićnom prijemu je prisustvovalo sedamdesetak uzvanika – turističkih agenata i novinara, te brojnih uglednika iz Londona, ali i iz Hrvatske.  Zamjenica Tepšić ovom prigodom se zahvalila Britanskim turistima na njihovoj vjernosti Dubrovniku. Naglasila je kako je Dubrovnik izrazito uspješna turistička destinacija, koja je suočena i s velikim izazovima te je gradska uprava poduzela aktivnosti usmjerene boljoj organizaciji pristajanja brodova na kružnim putovanjima i nove mjere s tim u vezi kao što je projekt Respect the City.

 

Veleposlanik RH u Velikoj Britaniji Igor Pokaz pozdravio je nazočne istaknuvši značaj Dubrovnika kao popularne destinacije za odmor Britanaca. Izjavio je da i on osobno može preporučiti za odmor Dubrovnik, gdje već godinama ljetuje. 

 

Direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić istaknula je važnost britanskog turističkog tržišta za Dubrovnik i dodala da su Britanci tradicionalno na prvom mjestu najbrojnijih posjetitelja Dubrovnika te je pozvala Britance da posjete Dubrovnik i u zimskim mjesecima, u blagdanskom ozračju Dubrovačkog zimskog festivala. Govorila je o uspješnosti Dubrovnika, produljenju turističke sezone, rekordnom turističkom prometu, s velikim udjelom britanskih gostiju u ukupnim ostvarenjima, izrazivši očekivanje da će u budućnosti i dalje jačati veze između Dubrovnika i Londona, te da će broj dolazaka britanskih turista i dalje rasti s obzirom na najave povećanja broja letova iz Velike Britanije.

 

Naime, Britanski turisti su najbrojniji posjetitelji Dubrovnika već dugi niz godina, a ove su godine  do početka prosinca ostvarili 186 402 dolazaka i 889 002 noćenja, što je oko 3 % porast u dolascima i 2 % porast u noćenjima u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

 

Na dubrovačkom Božićnom prijemu služili su se hrvatski specijaliteti  i domaća vina, što je za ovu prigodu pripremila britanska tvrtka Taste Croatia, koja na ovo tržište uvozi hrvatske proizvode. U glazbenom dijelu nastupao je akademski glazbenik Pero Škobelj, a upriličeno je izvlačenje sretnog dobitnika dvije povratne zrakoplovne karte London–Dubrovnik-London koje je osigurala zrakoplovna  kompanija Croatia Airlines i besplatni vikend boravak za dvije osobe koji sponzorira hotel Hilton Imperial (5*), a sretna dobitnica je Annette Beckford iz Global Getaway.

lijevo
desno