Zamjenica Tepšić na godišnjoj međunarodnoj konferenciji MedCities-a u Tripoliju

Mreža mediteranskih gradova - Medcities, održala je godišnju međunarodnu konferenciju u Tripoliju, Libanon, od 7. do 8. studenog na kojoj je u ime Grada Dubrovnika sudjelovala zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić.
 

Glavna tema konferencije, koja je okupila više od 20 predstavnika mediteranskih gradova, odnosila se na izazove i trendove u upravljanju glomaznim otpadom. Predstavljanjem najboljih primjera, ali i negativnih primjera, kao i razmjenom znanja i iskustava cilj konferencije je osvijestiti i stvoriti koncept održivog razvoja i upravljanja otpadom općenito.

Na održanoj konferenciji istaknuto je sustavno rješavanje pitanja zaštite okoliša, upravljanje otpadom na ekološki prihvatljiv način i proces informiranja javnosti te da je edukacija o pozitivnim i negativnim utjecajima od iznimne važnosti.

U sklopu konferencije održan je i Upravni odbor te Generalna skupština MedCities čiji je član Grad Dubrovnik od 2013. godine.

Podsjetimo, MedCities je mreža mediteranskih obalnih gradova osnovana u Barceloni 1991. godine, koja trenutno okuplja više od 50 gradova iz različitih država Mediterana. Njeni ciljevi su: jačanje svijesti o međuovisnosti i zajedničkoj odgovornosti u vezi politike urbanog očuvanja okoliša u mediteranskom bazenu, jačanje uloge lokalne vlasti u provedbi lokalnih politika održivog razvoja, razvijanje svijesti građana o održivom razvoju te postavljanje izravne politike suradnje u cilju provedbe partnerstva između obalnih gradova Sredozemlja.

lijevo
desno