Zamjenica Tepšić na pokaznoj vježbi Hitne helikopterske medicinske službe

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić nazočila je pokaznoj vježbi zbrinjavanja i spašavanja ozlijeđene osobe pristupom iz helikoptera koja je organizirana povodom početka rada Hitne helikopterske medicinske službe u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.
 

Vježba je provedena helikopterom Ministarstva unutarnjih poslova u suradnji s timom hitne medicinske službe sastavljenim od djelatnika županijskih zavoda za hitnu medicinu, a pokaznoj vježbi prisustvovali su i ministar zdravstva Milan Kujundžić, župan Dubrovačko neretvanske županije Nikola Dobroslavić te ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba - Bujević, dr. med.

Hitna helikopterska medicinska služba u Dubrovačko-neretvanskoj županiji započela je s radom prije nekoliko dana, a uspostavljena je Sporazumom između Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravstva i Dubrovačko-neretvanske županije u svibnju 2017., nakon uspješno provedenog pilot projekta u ljetnoj sezoni 2016. godine.

Sporazum o suradnji obuhvaća prijevoz životno ugroženih, ozlijeđenih ili oboljelih osoba na području Dubrovačko-neretvanske županije u razdoblju od 12. lipnja do 1. listopada 2017. godine, čime je omogućeno pravovremeno pružanje hitne helikopterske medicinske skrbi svim hitnim pacijentima na udaljenim otočkim i cestovno nedostupnim područjima za vrijeme ljetne turističke sezone.

lijevo
desno