Zamjenica Tepšić i privremeni pročelnik Katičić na savjetovanju o razini usluga za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom

Sastanak na temu "Razina usluga u zajednici za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom" u organizaciji Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom održan je u srijedu 06. rujna u Dubrovniku, a sastanku su u ime Grada Dubrovnika nazočili zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i privremeni pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić.
 

Poseban naglasak na održanom sastanku stavljen je na dosegnutu razinu (i moguće izazove) u području obrazovanja, zdravstvene zaštite, socijalne skrbi i pristupačnosti za osobe s invaliditetom u gradu Dubrovniku i okolici.

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slošnjak istaknula je kako je jedna od glavnih svrha ovakvih sastanak što bolje informiranje o činjeničnom stanju na terenu o izazovima i problemima s kojima se susreću osobe s invaliditetom, ali i ostvarivanje komunikacije s lokalnim zajednicama s ciljem poboljšanja svakodnevnog života i kvalitete života osoba s invaliditetom.

Istaknuto je kako postoje brojni načini uključivanja osoba s invaliditetom u svakodnevni život zajednice, ali mogućnosti zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Zamjenica Tepšić, prilikom obraćanja istaknula je kako je Grad Dubrovnik u rujnu 2015. godine usvojio Strategiju za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom za razdoblje od 2015. do 2020. godine te kako je to dokument uz Operativni plan za razdoblje do 2018. godine svakako dobar polazni korak ka ostvarivanju tih ciljeva.

Između ostaloga, zamjenica Tepšić kazala je i kako je Grad Dubrovnik za provođenje mjera Strategije u 2016. godini izdvojio 4,2 milijuna kuna.

Predstavnici udruga za osobe s invaliditetom istaknuli su kako imaju dobru suradnju i potporu od strane Grada Dubrovnika i Dubrovačko – neretvanske županije, ali su i apelirali na probleme pristupa osobama s invaliditetom većini institucija na području Grada i Županije.

Na sastanku je osim pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Anke Slošnjak nazočila i zamjenica pravobraniteljice Mira Pekeč Knežević.

lijevo
desno