Zamjenica Tepšić i privremeni pročelnik Katičić sudjelovali na konferenciji o volonterstvu

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i privremeni pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić sudjelovali su na konferenciji Volonterskog centra Dubrovnik "Suradnjom do održivog razvoja volonterstva"  koja se održala danas na Sveučilištu u Dubrovniku.
 

Glavna tema održane konferencije bila je međusektorska suradnja za održivi razvoj volonterstva što je od iznimne važnosti za razvoj civilnog društva.

Zamjenica Tepšić ovom prilikom je istaknula kako je za svaku zajednicu od iznimne važnosti razvijati i promicati volontersku svijest jer je upravo ona pokazatelj razvijenosti nekog društva i zajednice općenito.

"Što je neko društvo razvijenije, razvijenija je i svijest o volontiranju. U tom smislu Grad Dubrovnik će i dalje biti partner Volonterskog centra Dubrovnik u svim projektima, a posebno u onim područjima koja za cilj imaju edukaciju i jačanje volonterstva u našem Gradu", kazala je zamjenica Tepšić na održanoj konferenciji.

Privremeni pročelnik Katičić istaknuo je kako Grad Dubrovnik kroz razne programe i aktivnosti Upravnih odjela promiče volonterstvo i njegov značaj za zajednicu, a kao jedan od primjera naveo je program Mladi i Grad skupa.

Konferencija "Suradnjom do održivog razvoja volonterstva" ima za cilj iznjedriti konstruktivne prijedloge kako volonterstvo učiniti održivijim i konstruktivnijim na području Grada i Županije.

lijevo
desno