Zamjenica Tepšić dubrovačkim vodičima predstavila projekt Poštujmo Grad

Poštujmo grad

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić nazočila je izbornoj skupštini Društva turističkih vodiča Dubrovnik, održanoj u srijedu 27. ožujka u amfiteatru Sveučilišta u Dubrovniku. U dijelu programa skupštine, vodičima je predstavila glavne odrednice projekta gradske uprave Poštujmo Grad i poduzetim aktivnostima u cilju smanjenja negativnih učinaka prekomjernog turizma.

 

Projekt Poštujmo grad krovni je projekt koji obuhvaća niz aktivnosti gradske uprave u postizanju održivog turizma, od manjih pa dugoročnih infrastrukturnih projekata, obrazložila je zamjenica Tepšić. U trenutnoj fazi realizacije projekta, naglasak je na komunikacijskoj strategiji, kako bi se u javnosti podigla svijest o nužnosti poštovanja i očuvanja Grada i njegove baštine.  U tu svrhu, kreiran je vizulani identitet projekta

 

- „Aplicirat ćemo logo Respect the City na sve one vanjske elemente na koje je to moguće, na autobuse javnog poduzeća Libertas, na punktove Čistoće i Sanitata. Aplicirat ćemo logo i na stratu koju ćemo istaknuti, a izradili smo i pravila poželjnim i nepoželjnim ponašanjima u staroj gradskoj jezgri . Cilj je se svi koji dođu u Grad upoznaju s postojanjem  projekta koji se zove Respect the City – Poštujmo Grad, koji zapravo u sebi nosi određena pravila ponašanja koja su zapravo izraz poštovanja prema UNESCO-voj jezgri Dubrovnika koja, evo ove godine obilježeno 40 godina upisa na tu svjetsku listu.“ - rekla je zamjenica Tepšić.

 

Od vodiča je zatražila partnerstvo i pomoć kako bi u sinergiji svih dionika uključenih u pružanje turističkih usluga ostvarili zajedničke rezultate u očuvanju Grada za buduće generacije. Pozvala ih je da svoje grupe upoznaju s projektom Poštujmo Grad, posebice s pravilima ponašanjima unutar stare gradske jezgre.

 

U sklopu programa, održani su izbori za predsjednika i članove Upravnog odbora Društva turističkih vodiča Dubrovnik, jer je prethodnicima istekao mandat. Za predsjednicu Društva izabrana je Maja Milovčić. Za članove Upravnog odbora izabrani su Tomislav Bencek, Željka Casagrande, Patricija Cvinar, Jelica Čučević, Nikolina Kapović i Ivana Zbačnik. Zamjenici članova Upravnog odbora su Katica Tepavac, Branko Tomići Eliana Šoletić. U ime Grada Dubrovnika i svoje osobno, zamjenica Tepšić je uputila čestitku izabranim čelnicima, te ih pozvala na nastavak dobre suradnje s gradskom upravom.

lijevo
desno