Zamjenica gradonačelnika Tepšić na svečanom otvaranju 6. međunarodne znanstvene konferencije DIEM

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić sudjelovala je danas u Studentskom domu na svečanom otvaranju 6. međunarodne znanstvene konferencije Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2023) koja se s temom Globalna kriza, digitalna transformacija i novi liderski i poduzetnički pristupi do 1. srpnja 2023. održava u Dubrovniku.

 

Goste i sudionike konferencije koja se održava u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku zamjenica Tepšić upoznala je s poviješću Dubrovnika prezentiravši im neke od specifičnosti i brojne dosege grada koji je u prošlosti bio sjedište slavne Dubrovačke Republike, a osvrnula se i na neke izazove s kojima se, istaknula je, uspješno nosi suvremeni Dubrovnik.

 

-„Cilj nam je pronaći ravnotežu koja će omogućiti nesmetan razvoj gospodarstva, ali istovremeno nametnuti strogu zaštitu vrijedne povijesne baštine uz poboljšanje kvalitete svakodnevnog života naših građana. U tom procesu koristimo tehnološka rješenja i rješenja za pametne gradove kako bismo postigli racionalnije upravljanje kulturnim i prirodnim resursima i razvili nova tržišta kako bismo poboljšali ukupnu otpornost, budući da smo uglavnom monokulturna ekonomija“, rekla je između ostalog zamjenica gradonačelnika.  

 

Cilj konferencije je okupiti znanstvenike iz cijelog svijeta koji će prezentirati rezultate svojih empirijskih ekonomskih i društvenih istraživanja o aktualnoj ekonomskoj problematici. Zaključci s konferencije i inovativni pristupi rješavanju suvremenih ekonomskih problema na korist su ne samo znanstvenicima i institucijama na kojima djeluju nego i poslovnim subjektima koji se u svojoj svakodnevnoj praksi suočavaju s brojnim izazovima koje nosi suvremeno poslovno okruženje.

 

 

lijevo
desno