Za obnovu Luže bespovratnih milijun kuna

Grad Dubrovnik ostvario je pravo na dodjelu sredstava pomoći za sufinanciranje energetske obnove krovišta Luže, za što je, Odlukom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, odobren bespovratni iznos od 1.000.000,00 kuna.

 

Predviđenim radovima Grad bi sanirao krov Kina ''Slobode'' i Teatra ''Bursa'', koji je trenutačno u dosta lošem stanju i zahtijeva potpunu obnovu. Kosi krov konstruktivno predstavlja dijelom drveno, a dijelom armiranobetonsko krovište, koje bi se ovom energetskom obnovom rekonstruiralo po uzoru na izvorno stanje te s ciljem uštede energije. Time su planirane godišnje uštede toplinske energije od 18.13%, primarne energije preko 20%, uštede godišnje isporučene energije preko 20% te smanjenje emisije CO2 od 21.34%.

 

Navedeni projekt prijavljen je 11. prosinca 2020. na Javni poziv za sufinanciranje energetske obnove zgrada sa svojstvom kulturnog dobra, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Dodijeljena bespovratna sredstva čine 31.91%  Fondu opravdanih troškova ukupne procijenjene vrijednosti Projekta, koja iznosi 3.134.161,25 kuna.

 

lijevo
desno