Za novogodišnju noć dodatne mjere osiguranja, Grad apelira na odgovorno ponašanje

Zbog očekivanog dolaska većeg broja posjetitelja na organizirani doček Nove godine na Stradunu Grad Dubrovnik je u suradnji s Policijskom upravom Dubrovačko- neretvanskom osigurao provedbu dodatnih mjera osiguranja.  Uz policijske službenike i žurne službe Grada povećan je broj redara zaduženih za osiguravanje reda i mira u novogodišnjoj noći.

 

Ovim putem Grad Dubrovnik apelira na odgovorno ponašanje svih posjetitelja uz posebnu napomenu za suzdržavanjem od uporabe pirotehničkih sredstava u kontaktnoj zoni i samoj povijesnoj jezgri.

 

Uz žurne službe - JVP Dubrovački vatrogasci te djelatnike Crvenog križa Dubrovnik osigurani su interventni zdravstveni timovi koji će se nalaziti  u Ulici svetog Dominika (uz uredske prostore Komunalnog redarstva Grada Dubrovnika) te na Pilama, dok će vozila hitne pomoći po potrebi ulaziti u Grad.

 

Ponovno podsjećamo da će promet oko povijesne jezgre biti zatvoren od 19 sati na dan 31. prosinca do 4 sata ujutro na dan 1. siječnja za sva vozila osim žurnih službi, auto taksi vozila i vozila stanara koji žive na navedenom području. Javni gradski prijevoz je besplatan i pojačan, a odvijat će se preko Boninova.

 

Svim posjetiteljima koji svoj dolazak u Dubrovnik planiraju automobilima na raspolaganju je više parkirališta na kojima mogu ostaviti svoja vozila te za dolazak na područje povijesne jezgre koristiti besplatni javni gradski prijevoz: parkiralište u Luci Gruž (208 parkirališnih mjesta), parkirališta  „Radeljević“ na Obali Stjepana Radića i „Remiza“ u Vukovarskoj ulici s ukupno 514 mjesta, parkiralište u Ulici Vladimira Nazora (ispod raskrižja Ilijina glavica) (127 mjesta) kao i javna garaža u Zagrebačkoj ulici.

 

Na širem području povijesne jezgre biti uspostavljena četiri dodatna punkta s LED ekranima i ozvučenjem te će se tako omogućiti praćenje programa sa Straduna i na drugim lokacijama.

lijevo
desno