Vodovod započeo rekonstrukciju cjevovoda na gruškoj obali

Vodovod Dubrovnik započeo je radove na rekonstrukciji 220 metara vodoopskrbnog cjevovoda na Obali Stjepana Radića, od zgrade Luke Dubrovnik do place u Gružu. Riječ je o zamjeni dotrajalog PVC cjevovoda cijevima od nodularnog lijeva, a u sklopu ovih radova već je provedena rekonstrukcija tamošnjeg zasunskog okna ispred hotela Petka.

 

Radovi na gruškoj obali, vrijedni 55 tisuća eura koje Vodovod financira vlastitim sredstvima, trebali bi biti dovršeni do kraja ove godine.

 

Prekopavanje ceste u jednoj fazi radova izvest će se tako da se ometanje prometa svede na najmanju moguću razinu te da ne dođe do zatvaranja prometa, dok se u drugoj fazi, na potezu od gruškog mula do place, radovi izvode izvan prometnice.

 

Gruž nije jedina lokacija na kojoj se ovih dana izvode radovi jer je u tijeku izgradnja i rekonstrukcija vodoopskrbnog cjevovoda u povijesnoj jezgri gdje se u Ulici Garište radi na spajanju budućeg Centra kompetentnosti Dubrovnik, a s početkom nove godine kreće rekonstrukcija i izgradnja novih dijelova mjesne mreže Šumeta te izgradnja tamošnje hidrantske mreže.

lijevo
desno