VK Jug, osvajači Kupa Hrvatske, na prijemu u Gradu

Povodom osvajanja Kupa Hrvatske, ukupno 14. po redu,  zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić primili su igrače Vaterpolskog kluba Jug, trenera Vjekoslava Kobešćaka i direktora Ognjena Kržića. Čestitajući na još jednom u nizu uspjeha zamjenica Tepšić naglasila je kako je Grad Dubrovnik ozbiljno pristupio problematici profesionalnog i rekreativnog sporta, što potvrđuje i  završena Strategija sporta i sportske infrastrukture za Grad Dubrovnik do 2025. godine. Bilo je riječi i o rekonstrukciji zgrade hotela Stadion te otvaranju muzeja vaterpola. 

 

Pročelnik Brčić poručio kako je Gradu Dubrovniku prije svega važno da su igrači, treneri i svi ostali uključeni u sport zadovoljni odnosom Grada prema sportu, što će se nastojati ostvariti nadolazećim projektima s obzirom da slijedi ozbiljan ciklus ulaganja u sportsku infrastrukturu, kako u ostale sportove, tako i u vaterpolo. Ovom je prigodom naveo i program Javnih potreba u sportu koji će se fokusirati na poboljšanje stručnog dijela poput uvjeta za trenere. U proračunu je također definirano milijun i 300 tisuća kuna koji će se financirati iz boravišne pristojbe za organizaciju međunarodnih natjecanja u Dubrovniku. Javni će poziv biti raspisan krajem siječnja, radi se o minimalnom iznosu od 25 tisuća kuna i maksimalnom iznosu od 150 tisuća kuna.

 

Direktor Ognjen Kržić zahvalio se na prijemu istaknuvši kako sredstva koja se ulažu u sam vaterpolo i VK Jug opravdavaju rezultatima prve momčadi, ali i mlađih generacija. Trener Vjekoslav Kobešćak kazao je da im je, uz same rezultate, bitno okupiti što više djece i mladih, suradnja s ostalim klubovima na našem području te status trenera mlađih selekcija. ''Meni se čini da je Jug u ovom trenutku možda i najvažniji vaterpolo klub na svijetu i probat ćemo zadržat taj status'', kazao je također Kobešćak.