Veleposlanik Indije u RH u oproštajnom posjetu Gradu

Sandeep Kumar, indijski veleposlanik u Hrvatskoj, sastao se s gradonačelnikom Dubrovnika Matom Frankovićem i zamjenicom Jelkom Tepšić, a povodom prestanka njegove funkcije u Hrvatskoj i prelaska na veleposlaničko mjesto u Irskoj.

 

Veleposlanik Kumar zahvalio je na dosadašnjoj suradnji, koja je kroz proteklo razdoblje bila značajna i bogata, osobito na kulturnom planu. Tako su brojni indijski umjetnici gostovali u Dubrovniku, od izvedbi na Dubrovačkim ljetnim igrama do snimanja indijskih filmskih produkcija.

Veleposlanik je zahvalio gradonačelniku i na pomoći prilikom obilježavanja Međunarodnog dana joge, koji je prošli mjesec, uz ostalih 36 gradova u Hrvatskoj, organiziran i u Dubrovniku, na Lokrumu. Promovirajući jogu, kazao je Kumar, nastoji se ukazati na važnost uravnoteženog života, sklad uma, tijela i duše te nije vezana uz religiju.

Također, izrazio je zadovoljstvo činjenicom što je u Hrvatskoj otvoreno nekoliko predstavništava indijskih tvrtki, koje odavde posluju s tržištem Europe.  Dubrovnik je, ujedno, jako zanimljiva destinacija za turiste iz Indije, a povezuje nas i sveti Vlaho, kojemu je u blizini indijskog grada Stara Goa posvećena crkva.

lijevo
desno