Veleposlanik Crne Gore u Hrvatskoj u službenom posjetu Gradu Dubrovniku

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić primili su danas u službeni posjet veleposlanika Crne Gore u Republici Hrvatskoj Bora Vučinića sa suradnicima.
 


Gradonačelnik i veleposlanik razgovarali su o mogućnostima unapređenja suradnje između Dubrovnika i gradova u Republici Crnoj Gori, a posebni su se dotaknuli izazova koje suvremeni turizam postavlja pred povijesne sredine, najviše u vidu strateškog promišljanja razvoja.  

Veleposlanik Vučinić je istaknuo nadu da će se Crna Gora uskoro pridružiti Hrvatskoj u europskoj zajednici naroda te je ovom prilikom istaknuo veliku pomoć koju u procesu stjecanja članstva u Europskoj uniji  pruža Republika Hrvatska. Iskazao je zainteresiranost za oblike suradnje na polju kulture, znanosti i obrazovanja, s naglaskom na suradnju između Sveučilišta u Dubrovniku s crnogorskim učilištima. 

Susretu su prisustvovali i savjetnik u Veleposlanstvu Crne Gore u Republici Hrvatskoj Milovan Lučić te predstavnica počasnog Konzulata Crne Gore u Hrvatskoj sa sjedištem u Dubrovniku Ljubica Kežić. 

lijevo
desno