Veleposlanica Švedske u nastupnom posjetu Gradu Dubrovniku

Zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić primila je danas u nastupni posjet veleposlanicu Švedske u Republici Hrvatskoj Nj. E. Annu Bode, koja ovu dužnost obnaša od kolovoza prošle godine.

 

Razgovarale su o izazovima u turizma s kojima se Dubrovnik suočava, a zamjenica Tepšić upoznala je veleposlanicu Bode s mjerama projekta Respect the City, kojima je Dubrovnik uspio promijeniti perspektivu u međunarodnoj javnosti vezano za prekomjerni turizam.

 

''Ove godine očekujemo jako uspješnu turističku sezonu. Primjenjujemo Respect the City mjere, kontroliramo cruisere, radimo na održivosti, a da smo na dobrom putu potvrđuje i posljednja procjena destinacije GSTC-a za Grad Dubrovnik koja u 2023. godini iznosi čak 86 posto'', kazala je također zamjenica Tepšić.

 

Veleposlanica Bode iznijela je podatak i kako u Hrvatskoj trenutačno posluje 50 švedskih firmi, koje također nastoje raditi po principu održivosti.

 

Osim veleposlanstva u Zagrebu Švedska ima počasne konzulate u Dubrovniku, Splitu i Rijeci, a susretu u dubrovačkoj gradskoj upravi prisustvovao je i počasni konzul Kraljevine Švedske u Dubrovniku Tonći Peović.

lijevo
desno