Veleposlanica SAD-a u oproštajnom posjetu Gradu Dubrovniku

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i privremena pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Marijeta Hladilo primili su danas veleposlanicu Sjedinjenih Američkih Država Julietu Valls Noyes koja uskoro privodi kraju svoju diplomatsku misiju u Hrvatskoj.
 

Na samom početku sastanka veleposlanica Valls Noyes izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s Gradom Dubrovnikom i Republikom Hrvatskom ističući i kako je odnos Grada Dubrovnika prema obilježavanju i održavanju uspomene na pogibiju državnog tajnika za trgovinu SAD-a Ronalda Browna i još 34 putnika hvale vrijedan te istinski primjer prijateljskih odnosa.

Tijekom prijama, gradonačelnik Franković i veleposlanica Valls Noyes razgovarali su o budućim projektima Grada Dubrovnika osvrnuvši se posebno na projekte i aktivnosti vezane uz filmsku industriju i održivi turizam.

Gradonačelnik Franković kazao je kako Grad Dubrovnik želi razvijati projekte i programe kojima će se ići u smjeru dugoročnog, održivog turizma kojim će se zadovoljiti potrebe i unaprijediti kvaliteta života lokalnog stanovništva, očuvati identitet Grada, ali i s druge strane unaprijediti kvaliteta doživljaja gostiju.

Na održanom prijamu, gradonačelnik Franković i  veleposlanica Valls Noyes dotaknuli su se i teme zračne povezanosti Hrvatske sa SAD-om. Veleposlanica Valls Noyes kazala je kako je upoznata s porastom broja dolazaka američkih gostiju u Dubrovnik i Hrvatsku te da se nada da će američke kompanije, koje se bave zračnim prijevozom, što prije uvidjeti potrebu za povezivanjem s Dubrovnikom i Hrvatskom.

Gradonačelnik Franković zahvalio se veleposlanica Valls Noyes na dosadašnjoj pomoći i suradnji ističući kako će Grad Dubrovnik nastaviti razvijati i graditi prijateljske i partnerske odnose s SAD-om.

lijevo
desno