Usvojene izmjene i dopune proračuna Grada Dubrovnika

Rebalans proračuna Grada Dubrovnika usvojen je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća. Treći rebalans proračuna za 2023. iznosi 102.952.463 eura., čime je za 1.016.325 eura manji od planiranog drugim rebalansom.

 

Navedeno smanjenje u cijelosti se odnosi na usklađenje ESIF kredita kod HBOR-a korištenog za investiciju Modernizacije javne rasvjete. Također, nakon uspješnog okončanja projekta modernizacije javne rasvjete na području Grada Dubrovnika smanjuju se i planirani rashodi za kapitalno ulaganje u javnu rasvjetu.

 

Gradonačelnik Mato Franković rekao je uvodno da se radi o tehničkom rebalansu proračuna jer se za određene projekte osigurava manji nedostajući dio sredstava.

 

III. Rebalansom proračuna osiguravaju se sredstva i za realizaciju projekata Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u palači Sponza, dječjeg Igralište Suđurađ, novog dječjeg vrtića u DOC-u te obnove stambenog fonda u povijesnoj jezgri (radovi na uređenju stana na adresi Prijeko 34 za potrebe davanja u najam obitelji s više djece).

 

Sukladno najavama o intenziviranju radova na investicijskom održavanju prometnica, za 260 tisuća eura povećavaju se sredstva za pojačano održavanje prometnica na području Grada Dubrovnika. Sredstva će se utrošiti na obnovu prometnica u manji ulicama na užem gradskom području.

 

Rebalans uključuje i sredstva za sanaciju dvorane O.Š. Lapad. Novi projekt koji predstavlja uklanjanje parketa, izvedbu nove hidroizolacije i postavljanje nove podne obloge u školskoj sportskoj dvorani, ali i za projekte Lapadske obale i Doma za starije i nemoćne Gruž.

 

Izmjenama i dopunama Proračuna provodi se Odluka o osnivanju Javne ustanove „Sklonište za nezbrinute životinje Dubrovnik“ (novi proračunski korisnik)  od 12. srpnja 2023. godine te se sukladno njoj provode izmjene unutar organizacijske klasifikacije proračuna. Osiguravaju se sredstva za rad Ustanove, koja će skrbiti o radu novoizgrađenog gradskog azila za nezbrinute i napuštene životinje za koji se očekuje skora dozvola za rad od strane nadležnog Ministarstva poljoprivrede.

 

 

lijevo
desno