Upaljena prva adventska svijeća, otvoren jubilarni 10. Dubrovački zimski festival

Gradonačelnik Mato Franković upalio je večeras prvu adventsku svijeću - svijeću nade na adventskom vijencu ispred Kneževa dvora. Nakon paljenja svijeće uslijedilo je i paljenje blagdanske rasvjete na Stradunu čime je i službeno obilježen početak jubilarnog 10. Dubrovačkog zimskog festivala, nikada većeg, sadržajnijeg i rasprostranjenijeg.

 

 “Čast mi je otvoriti dosad najbogatiji festival s brojnim događanjima, počevši od ovih centralnih na Stradunu, pa do Adventa na Vojnoviću, Lapadu i Mokošice… Uistinu za svakog ponešto. Nadam se da ćete uživati, kako naši sugrađani, isto tako posjetitelji našeg grada”, rekao je prilikom otvaranja gradonačelnik Franković.

 

Uz mališane Dječjeg zbora Dubrovnik pod vodstvom Paole Dražić Zekić i Sanje Dražić, mušku klapu FA Linđo, Gradsku glazbu Dubrovnik s mažoretkama, ceremoniji otvorenja na Stradunu pridružio se i Djed Mraz iz Laponije s pomoćnicima, veselim vilenjacima. Nakon otvorenja na najljepšoj pozornici nastupilo je Prljavo kazalište, jedan od najdugovječnijih hrvatskih rock sastava.

 

Jubilarni festival priređuje ovu godinu nikad bogatiji program, s više od 20 koncerata sjajnih glazbenika, uz bogati zabavni, gastronomski i dječji program. Vrhunac će biti spektakularni doček Nove godine uz nastup glazbene legende  Zdravka Čolića, a po prvi put ove godine DZF će imati  završnicu za pamćenje -  6. siječnja 2024. uz koncert Jelene Rozge.

 

Okosnicu Festivala čine dječji programi – Stanica sjeverni pol u Luži, Baš Baština u Lazretima, Šarena zima u Uvali s vlakićem i klizalištem, klizalište u Mokošici, Tip Top TUP Zimski praznici u TUP-a, uz brojne radionice i projekte dubrovačkih kulturnih ustanova. Dio programa ove godine je i Advent na Vojnoviću s nizom koncerata u organizaciji Studentskog centra Dubrovnik.

 

Više informacija o svim događanjima dostupno je na internetskoj stranici i društvenim mrežama Dubrovačkog zimskog festivala, službenoj Android te IOS aplikaciji i na Kalendaru događanja Grada Dubrovnika.

 

lijevo
desno