Upaljena prva adventska svijeća, otvoren 9. Dubrovački zimski festival

Gradonačelnik Mato Franković upalio je večeras prvu adventsku svijeću - svijeću nade na adventskom vijencu ispred Kneževa dvora. Molitvu je u ovoj prigodi predvodio župnik Župe sv. Križa u Gružu fra Mihovil Žuljević Mikas.

 

''Dvije godine izazova su iza nas. Danas smo upalili svijeću nade i ja uistinu vjerujem da će naši sugrađani i gosti uživati u ovom adventskom festivalu. Imamo jedan od najkvalitetnijih festivala u Hrvatskoj, s glazbenim programom u kojem će svatko pronaći nešto za sebe. Kruna festivala je doček nove godine s Petrom Grašom. Vjerujem da će gosti iz regije pohrliti u naš grad, a Dubrovnik će kao i uvijek biti dobar domaćin'', kazao je gradonačelnik Franković u ovoj prigodi.

 

Nakon paljenja svijeće uslijedilo je i paljenje blagdanske rasvjete na Stradunu čime je i službeno obilježen početak 9. Dubrovačkog zimskog festivala. Uz male kolendare Dječjeg zbora Dubrovnik, mušku klapu FA Linđo, gradsku glazbu s mažoretkama, prisutne je razveselio i posebni ovogodišnji gost Zimskog festivala, Djed Mraz iz Laponije.

 

Djed Mraz, nakon današnjeg druženja u atrij Kneževa dvora, poziva djecu na ponovni susret i ovu nedjelju, 27. studenog, od 10 do podne i od 15 do 19 sati. Dvodnevno druženje s Djedom Mrazom u Dubrovniku poklon je koji su najmlađima za nezaboravni početak Adventa osigurali Turistička zajednica grada Dubrovnika i Grad Dubrovnik.

 

Dubrovački zimski festival nakon dvije pandemijske godine zablistat će u punom sjaju s bogatim programom koji na Stradun donosi čak 10 koncerata. Nakon otvaranja festivala uz grupu Dalmatino, 3. prosinca nastupit će Urban & 4, povodom Dana branitelja Dubrovnika 6. prosinca nastupit će Doris Dragović; Neno Belan i Fiumensi priredit će 10. prosinca Rock galamu, 17. prosinca na pozornicu će se popeti Opća opasnost, Željko Bebek za dubrovačku publiku koncert će održati na blagdan sv. Stjepana, dok će Massimo na Stradunu nastupiti dan uoči Stare godine. Vrhunac festivala bit će spektakularni doček Nove godine uz Antu Gela i njegov bend, te jednu od najvećih glazbenih zvijezda hrvatske estrade Petra Graša, koji će Dubrovčane i njihove goste uz veličanstveni vatromet uvesti u novu godinu.

lijevo
desno