Uoči Dana dubrovačkih branitelja: premijer Plenković odao počast poginulim braniteljima

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, povodom Dana dubrovačkih branitelja, boravio je u Dubrovniku, a tijekom posjeta kod Križa na Srđu položio je vijenac i upalio svijeću  u spomen poginulim braniteljima u Domovinskom ratu.
 

Nakon odavanja počasti poginulim braniteljima, premijer Plenković, potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milijan Brkić, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić uz gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića i župana Dubrovačko – neretvanske županije Nikolu Dobroslavića susreli su se i održali radni sastanak s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

"Došli smo na Srđ kako bismo dan uoči samog Dana dubrovačkih branitelja odali počast poginulim braniteljima, onima koji su u najtežim trenucima tijekom Domovinskog rata branili hrvatski jug i slobodu. Blagdan svetog Nikole prije 26 godina bio je simbol razaranja Grada i Hrvatske, ali Dubrovnik je tada postao i prepoznatljivim simbolom koji je upozorio svijet na to što se događa u Hrvatskoj", kazao je premijer Plenković dodajući i kako je nedavno u Saboru Republike Hrvatske usvojen novi Zakon o braniteljima te da vjeruje kako je to snažna i čvrsta poruka Vlade.

Na održanom sastanku gradonačelnik Franković i premijer Plenković osvrnuli su se i na ugovor o izgradnji 108 stanova za branitelje u Novoj Mokošici ističući kako je briga i skrb o braniteljima Domovinskog rata obveza te se tako šalje poruka dostojanstva rata i poštivanja onih koji su dali najviše za Hrvatsku.

Predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata zahvalili su se premijeru Plenkoviću na dolasku i odavanju počasti dubrovačkim braniteljima ističući zajednički stav kako je Domovinski rat bio obrambeni rat te da se niti u jednom trenutku ne smije izjednačavati žrtvu i agresora.

lijevo
desno