U tijeku radovi na energetskoj obnovi OŠ Lapad

Radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole Lapad započeli su krajem svibnja. U tijeku su radovi uklanjanja postojećih slojeva krova i montaže fasadne skele, a potom slijedi izrada fasade. Unutar zgrade obavlja se zamjena ventila na radijatorima.

 

Planirani radovi uključuju kompletnu izolaciju vanjske ovojnice, potpunu izolaciju krovišta i vanjskih zidova, zamjenu 99 vanjskih otvora i 6 vrata, ugradnju termostatskih ventila na 171 radijator te zamjenu postojeće rasvjete LED tehnologijom. Završetak radova očekuje se u rujnu.

Cilj samog projekta je ostvariti energetsku obnovu zgrade OŠ Lapad kojom će se postići značajne energetske uštede i to u iznosu od 90,75 posto, što znači jednako toliko smanjenje potrošnje energije te smanjenje emisije CO2. Izvedbom projekta zgrada škole će iz energetskog razreda C preći u najviši energetski razred A+. Također će se omogućiti znatno bolji i kvalitetniji uvjeti za rad, ali i boravak učenika u samoj zgradi, kao i značajne financijske uštede s obzirom da će troškovi za energetsko funkcioniranje objekta biti 90% manji.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 7,6 milijuna kuna, a veći dio ukupnog iznosa sufinanciran je EU sredstvima i to 2,7 milijuna kuna od strane Ministarstva graditeljstva i 2,45 milijuna kuna od strane Ministarstva regionalnog razvoja, dok Grad Dubrovnik u investiciji sudjeluje iznosom 2,45 milijuna kuna vlastitih sredstava. Projekt energetske obnove OŠ Lapad prvi je projekt u obrazovanju na području Grada Dubrovnika koji se sufinancira sredstvima iz europskih fondova.

lijevo
desno