U tijeku javno savjetovanje za Prijedlog lokalnog programa za mlade Grada Dubrovnika

Grad Dubrovnik, u suradnji s udrugom Centar za karijere mladih Dubrovnik, izradio je Prijedlog lokalnog programa za mlade Grada Dubrovnika za razdoblje od 2019. do 2021. pod nazivom „Mladi i Grad skupa“. Ovim programom Grad Dubrovnik će nastojati poboljšati kvalitetu života društvene skupine mladih, stvarajući socijalne, ekonomske, obrazovne, kulturne i druge preduvjete za njihov kvalitetan razvoj.

 

Tako se do 2021. godine planira poboljšati rad gradske uprave s mladima, poglavito u suradnji sa Savjetom mladih Grada Dubrovnika, dok bi se radilo i na jačanju kapaciteta Centra za mlade i uređenju novih prostora, razvoju sustava za informiranje mladih, razvoju Dubrovnika kao studentskog grada te kvalitetnijoj stambenoj politici. Osim toga u Programu se također ističe važnost poduzetništva, dodatnog neformalnog obrazovanja, zdravlja i volontiranja za mlade.

 

Izradu Programa je sufinanciralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

Pozivaju se svi zainteresirani da pošalju prijedloge i primjedbe na Prijedlog lokalnog programa za mlade Grada Dubrovnika za razdoblje od 2019. do 2021. do 22. veljače 2019. na e mail adresu: javno.savjetovanje@dubrovnik.hr, pod nazivom „Mladi i Grad skupa“.