U Osnovnoj školi Mokošica predstavljen projekt "Odaberi sport"

Predstavljanje projekta "Odaberi sport", koji promiče tjelesnu aktivnost kod učenika nižih razreda osnovnih škola kroz dimenziju sporta u svrhu izgradnje zdravog stila života, održano je danas u Osnovnoj školi Mokošica, a predstavljanju projekta nazočila je i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić.
 

U prepunoj sportskoj dvorani Osnovne škole Mokošica učenicima su, na njima prilagođen i prihvatljiv način, predstavljene osnovne karakteristike i načela pojedinih ekipnih i individualnih sportova.

Tako su učenici imali priliku upoznati se s odbojkom, plivanjem, veslanjem, nogometom, gimnastikom, judom i ostalim sportovima koje su im predstavili učenici sportaši, ali i profesionalni, vrhunski dubrovački i hrvatski sportaši.

Cilj ovog projekta je educirati i motivirati djecu da samostalno odaberu sport koji će im se najviše svidjeti i odgovarati, ali i naučiti ih sportskoj kulturi i olimpijskim načelima.

Prilikom pozdravnog govora, zamjenica Tepšić kazala je kako je bavljenje sportom od iznimne važnosti za svako dijete, ali i odraslu osobu te kako bavljenje sportom i sportskim aktivnostima djeca stječu zdrave navike, ali razvijaju i disciplinu, timski duh i osjećaj pripadnosti.

lijevo
desno