U Orašcu održana komemoracija za tragično stradalog vatrogasca Gorana Komlenca, u Dubrovniku Dan žalosti

Komemoracija za tragično stradalog vatrogasca Gorana Komlenca održana je u utorak, 2. kolovoza u prostorima Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci, ispostavi Orašac. Od svog kolege oprostili su se dubrovački vatrogasci, pripadnici Javne vatrogasne postrojbe, ali i brojni gosti iz postrojbi diljem Hrvatske.

 

Pred službeni početak komemoracije ispred zgrade vatrogasnog doma postrojeni su pripadnici DVD-a Orašac te je izložena knjiga žalosti. Točno u 17 sati oglasile su sirene vatrogasnih vozila koje su označile početak komemoracije.

 

Nakon minute šutnje ožalošćenoj obitelji, prijateljima i kolegama tragično preminulog dubrovačkog vatrogasca obratili su glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Slavko Tucaković, župan Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Grada Dubrovnika, ujedno i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika, Mato Franković, zapovjednik Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika Stjepko Krilanović, zapovjednik ispostave Orašac Antonio Šarić i predstavnica Sindikata Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci Ana Mostahinić, dok se u ime obitelji i prijatelja od pokojnika oprostio Pero Zlošilo.

 

Pri svom obraćanju gradonačelnik Mato Franković izrazio je sućut obitelji stradalog vatrogasca te njegom kolegama istaknuvši da biti vatrogasac prvenstveno znači biti humanitarac. –„Biti plemenita osoba koja je svakog trenutka spremna na herojski čin, osoba koja je voljna ugroziti svoj život da bi spasila drugi, sačuvala imovinu i ljude, ljude koje ne mora niti poznavati. Biti vatrogasac znači biti prijatelj na kojega se uvijek možemo osloniti. Da je živio svoj poziv svjedočit će svi koji su Gorana poznavali bolje od mene, a posebno oni koji su s njim dijelili akcije spašavanja i gašenja požara. Bio je srčan, požrtvovan i neustrašiv, istinski profesionalac, vatrogasac s dvadesetjednogodišnjim iskustvom. Idem naprijed, među posljednjim su riječima koje je uputio svojim kolegama. Bio je jedan od najboljih“, rekao je između ostalog gradonačelnik.

 

„Goran Komlenac napustio nas je prerano. I ta će okolnost uvijek izazivati tugu i žaljenje, a mi ovdje prisežemo da ćemo njegovo ime i sjećanje na njega čuvati u svojim srcima i da nećemo dopustiti da njegov doprinos službi vatrogastva ostane nevrednovan“, zaključio je.

 

Pripadnik Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci i član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orašac Goran Komlenac smrtno je stradao 31. srpnja 2022. prilikom gašenja požara otvorenog prostora na području Orašca.

 

Zbog tragične pogibije Gorana Komlenca, gradonačelnik Franković proglasio je utorak, 2. kolovoza Danom žalosti u Dubrovniku.

 

Posljednji ispraćaj bit će na groblju Sv. Đurđa u Orašcu u 19 sati. Istodobno, vatrogasne postrojbe i dobrovoljna vatrogasna društva diljem Županije sirenama na vozilima i minutom šutnje odat će počast svome prerano preminulom kolegi.

lijevo
desno