U Konavlima održan sastanak gradonačelnika, župana i općinskih načelnika

Na inicijativu gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića, župana Dubrovačko neretvanske županije Nikole Dobroslavića te načelnika Općine Konavle Boža Lasića, u petak u sjedištu Općine Konavle u Cavtatu, održan je sastanak predstavnika svih općina koje gravitiraju Dubrovniku.
 

Glavne teme sastanka bile su zajednički problemi i moguća rješenja do kojih će, složni su bili svi sudionici, lakše i brže doći zajedničkim nastupom i intenzivnom suradnjom.

Jedan od problema koji je posebno istaknut na sastanku su komunalni problemi koji muče sve jedinice lokalne samouprave na jugu Hrvatske, a predstavnici Općina, inače i suvlasnici javnih poduzeća koja posluju na njihovom području, iznijeli su svoje specifične probleme kao i viđenja rješenja.

Sudionici sastanaka složili su se kako će s ovakvom praksom nastaviti i u budućnosti, a sve u svrhu pronalaženja što boljih i konstruktivnijih rješenja.

Sastanku su, također nazočili, zamjenik konavoskog načelnika Ivo Radonić te predsjednik Općinskog vijeća Ivo Simović, načelnik općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli, načelnik općine Ston Vedran Antunica, načelnik općine Trpanj Jakša Franković, načelnik općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić kao i načelnik općine Janjina Vlatko Mratović.