U Komolcu i na Strinčjeri položeni vijenci za poginule branitelje

U sklopu 30. obljetnice herojske obrane Grada predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, civilno društvo i socijalnu skrb Dživo Brčić i gradski vijećnici Blaž Pezo i Ivo Lučić u ime Grada Dubrovnika položili su vijence i zapalili svijeće kod spomen obilježja u Komolcu i na Strinčjeri.

 

Tim je činom odana počast i zahvala prema svim braniteljima koji su svoje živote izgubili u vojnim akcijama na jugu Hrvatske, čime je trajno osigurana sloboda dubrovačkog kraja i Republike Hrvatske.

 

U ovoj se prigodi prisutnima obratio i izaslanik ministra hrvatskih branitelja Toma Medveda, Dinko Tandara koji je kazao kako je današnji dan obavijen tugom, ali i neizmjernim ponosom.

 

„Danas moramo biti ponosni i sretni što smo ostvarili višestoljetni i dugoočekivani san, a to je slobodna i neovisna Hrvatska. Zasluga za to ide našim hrabrim braniteljima i dragovoljcima. Na nama svima je da nastavimo i dalje graditi bolju budućnost i društvo u ovoj našoj prekrasnoj državi prisjećajući se i poštivajući uvijek žrtve Domovinskog rata te njihove obitelji“, istaknuo je izaslanik Tandara.

 

Riječi utjehe i molitve ovom je prilikom uputio policijski kapelan Ivo Kramar.

 

Uz predstavnike Grada Dubrovnika pijetet prema svim stradalim braniteljima odali su i predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije i Policijske uprave, roditelji i obitelji poginulih te predstavnici i članovi brojnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

 

Svoje živote na oltaru Domovine u Komolcu položili su Ivo Botica, Pero Nenada, Miho Klečak i Mario Mandić, a na Strinčjeri Siniša Tkalec, Tomislav Bender, Zdenko Baričević, Ivan Raić, Mario Matana, Vladimir Vuković, Mato Damjanović, Mladenko Čavar, Božo Merčep i Ante Landikušić.

 

lijevo
desno