U Dubrovniku se otvara Hard Rock Cafe

Prvi dubrovački, ujedno i prvi hrvatski licencirani Hard Rock Cafe svoja vrata otvara sredinom travnja, u prostoru samostana Klarisa u povijesnoj jezgri. Najavljeno je tako na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je sudjelovao i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

 

''Znamo što Hard Rock brend znači u svijetu i drago nam je upravo našem gradu pripala ova čast. Ovaj povijesno vrijedan prostor dobio je ovako i svoju dodanu vrijednost, a tu će se imati i što vidjeti, od primjeraka gitara i drugih vrijednih eksponata. Intencija je da ovaj objekt radi cijelu godinu, što je izvrsno i vjerujem da će naši sugrađani pronaći prostor za druženje, posebno u zimskim danima i da će u budućnosti ovo mjesto biti mjesto okupljanja“, rekao je gradonačelnik Franković.

 

Generalni menadžer Pablo Castrogiovanni kazao je kako je ova dubrovačka jedna od najljepših lokacija Hard Rock Cafea u svijetu. Cilj je, rekao je, imati glazbu uživo barem jednom tjedno, a u ponudi hrane oslanjaju se na lokalne dobavljače. Objekt može primiti više od 400 ljudi, odnosno 120 u unutrašnjem prostoru, do 220 u atriju, a dodatno će se postaviti i vanjski dio za ljetnu sezonu.

 

Direktorica franšize Hard Rock International za Europu Tany Hugo podsjetila je na povijest Hard Rock Cafea, od kojih je prvi otvoren u Londonu u Hyde Parku 1971. godine, a danas posluju u 77 zemalja svijeta na ukupno 255 lokacija. Poznat je i po prikupljanju memorabilija poznatih glazbenika, od čega se impresivna kolekcija može vidjeti i u ovom novom prostoru u Dubrovniku, koji je već spreman za prve goste.

lijevo
desno