U Dubrovniku počeo 48. hrvatski seminar za strane slaviste

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić sudjelovali su na otvorenju 48. po redu hrvatskog seminara za strane slaviste koji se održava u Dubrovniku od 19. do 30. kolovoza 2019., u organizaciji Zagrebačke slavističke škole.

 

Sudjelovanjem u nastavnome dijelu programa, odnosno u radu lektorata i proseminara, polaznici će moći poboljšati svoje znanje hrvatskoga jezika i proučavati odabrane lingvističke, književne, povijesne i kulturološke teme. Glavna tema predavanja je „Emocije u hrvatskome jeziku, književnosti i kulturi“.

 

- Sveučilište u Zagrebu kroz ovaj seminar ispunjava svoju ulogu osim što je opet među prvih 500 sveučilišta u svijetu, značaj hrvatskoj jezika kroz Sveučilište dobiva svoju puninu i stoga je iznimno važno da se na ovakav način kroz ovakve seminare gradi na ojačanju našeg jezika. Dubrovnik je dovoljno inspirativno mjesto da svo vaše proučavanje i znanstveni rad dobije jednu novu kvalitetu, kad se sjetimo naše povijesti i naše književnosti, sve ono što je Dubrovnik dao cijeloj Hrvatskoj. Osim što ćete proučavati i govoriti hrvatski jezik, uvjerena sam da ćete boravkom čuti i pokoju dubrovačku riječ. To je poseban izričaj koji je nama svima u srcu pa se mi kao Grad Dubrovnik trudimo mladim generacijama približiti na razini edukativnih radionica dubrovačkog govora – rekla je zamjenica Tepšić.

 

Pročelnik Brčić je izrazio zadovoljstvo što se seminar dugi niz godina održava upravo u Dubrovniku.  - Čestitam na upornosti i dosljednosti da ostanete u Gradu koji to zaista zaslužuje. Mislim da vi osjećate da ste dio nas, ne samo zbog godina nego i zbog naše suradnje, a nadam se da će ona u budućnosti biti još i bolja – zaključio je pročelnik Brčić.

 

 

 

 

 

 

lijevo
desno