U Dubrovnik prvi put dolaze predstavnici CLIA-e, krovnog udruženja cruise industrije

Poštujmo grad
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima u utorak, 16. siječnja ugostit će delegaciju udruženja Cruise Lines International Association (CLIA) i predstavnike vodećih svjetskih društava za kružna putovanja. Radni sastanak kojem će uz sedmeročlanu delegaciju CLIA-e sudjelovati predstavnici Grada Dubrovnika Lučke uprave i turističkog sektora održat će se u Maloj vijećnici s početkom u 11:00 sati.


Susret u Dubrovniku prvi je ovakav sastanak CLIA-e kao međunarodne asocijacije i krovnog udruženja cruise industrije s jednom lokalnom zajednicom organiziran kako bi se zajedničkim naporima uskladile potrebe destinacije s potrebama cruise tržišta, između ostalog uspostavila bolja koordinacija rasporeda dolazaka kruzera.

Prethodio mu je sastanak gradonačelnika s predstavnicima vodećih svjetskih društava za kružna putovanja i čelnicima CLIA-e održan u Hamburgu u rujnu 2017. godine. Nakon sastanka u Hamburgu formirana je stručna radna skupina koja će u idućem razdoblju raditi na pilot-projektu „Respect the City“.

Krajnji cilj pokrenute inicijative nije ograničenje broja gostiju s brodova na kružnim putovanjima nego, kako je više puta istaknuto, podizanje kvalitete pružene usluge svim skupinama posjetitelja Dubrovnika kao i cjelokupnog turističkog proizvoda destinacije.