Trodnevnim programom obilježen Međunarodni dan mladih

Ovogodišnji Međunarodni dan mladih obilježio se u Dubrovniku trodnevnim programom u organizaciji Udruge Maro i Baro, Informativnog centra za mlade Grada Dubrovnika Informadur, Udruge mladih Orlando i Grada Dubrovnika.

 

Program je otvoren u petak, 10. kolovoza, u Centru za mlade Grada Dubrovnika predstavljanjem rezultata prve godine rada Centra. Centar za mlade pokazao je svoju punu opravdanost, jer je u prostorima Centra djelovalo nekoliko udruga mladih (Maro i Baro, Bonsai, UR institut - Klub mladih znanstvenika, Udruga Luža) te su održana brojna predavanja, tečajevi i predstavljanja za preko 1.500 korisnika. Prostor su koristile i druge udruge poput Centra za karijere mladih, ESN (Erasmus Student Network) i Društva naša djeca Dubrovnik.

U subotu, 11. kolovoza, program obilježavanja Međunarodnog dana mladih otpočeo je otvorenjem izložbe mlade zagrebačke umjetnice Anje Jelavić pod nazivom "Identitet - prostorno tjelesne instalacije" u Parku Gradac. Modernim instalacijama konceptualne prirode, mlada umjetnica Anja Jelavić izražava vlastitu misao i duhovno stanje, svoje eksperimentiranje novim načinima pogleda na svijet, posebno propitujući suodnos čovjeka i prirode. Program je nastavljen u Parku Gradac nastupom dubrovačkih plesnih studija u Noći plesa te nastupom benda Pelegrin u parku dvorca Sorkočević u Komolcu.

Obilježavanje Međunarodnog dana mladih završilo je u nedjelju 12. kolovoza programom Noć glazbe, na kojem su nastupili mladi dubrovački bendovi Dapal, Nianse, O'Hara s gostom Damirom Marićem Omchom i Crockers s Vedranom Ljubenkom.

 

lijevo
desno