TJEDAN PRAVA POTROŠAČA U DUBROVNIKU Održana edukacija građana

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima  posjetio je danas info pult  ispred palače Sponza koji je povodom Svjetskog dana prava potrošača, a u sklopu ”Tjedna prava potrošača u Republici Hrvatskoj” organiziralo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta.


Info pult posjetila je i državna tajnica pri Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Nataša Mikuš Žigman te župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima.

Događanja u okviru „Tjedna prava potrošača u Republici Hrvatskoj“ priređena su u sedam hrvatskih gradova, a informiranju građana o njihovim pravima kao potrošača prethodila je edukacija gospodarstvenika o propisima iz područja zaštite prava potrošača održana istog dana u hotelu Kompas.  

U najavi događanja iz Ministarstva su priopćili Hrvatski potrošači najviše upita i prigovora šalju vezano uz materijalne nedostatke proizvoda i jamstva, općenito vezano uz usluge s naglaskom na javne usluge, a pogotovo uz usluge elektroničke komunikacije, uz nepoštenu poslovnu praksu i prodaju na daljinu. Posebno je istaknuto područje digitalnog tržišta i informacije za potrošače na internetu.

„Priručnik za potrošače“ možete pronaći OVDJE.

Priručnik „Potrošači na digitalnom tržištu“ možete pronaći OVDJE.
 

lijevo
desno