Tjedan filantropije obilježen u Dubrovniku lancem dobrote

Središnje obilježavanje Tjedna filantropije 2018. održalo se ove godine u Dubrovniku u kampusu dubrovačkog Sveučilišta. Organizator obilježavanja bila je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, a suorganizatori Grad Dubrovnik i Sveučilište u Dubrovniku.

U prvom dijelu manifestacije predstavile su se zaklade uključene u forum Za DobroBIT! te su se organizirali prigodni sadržaji za djecu i mlade. Uz ostale aktivnosti, učenici i njihovi profesori izradili su lanac dobrote. U drugom dijelu manifestacije, koja se održala u amfiteatru Sveučilišta, nakon pozdravnog govora upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva  Cvjetane Plavša- Matić, predstavljeni su programi filantropije u hrvatskim školama. Posebni gost bio je Danielle Messina iz Siene, koji je predstavio primjer dobre prakse tog talijanskog grada.

Izaslanik dubrovačkog gradonačelnika na obilježavanju Tjedna filantropije bio je pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić.

lijevo
desno