Gradonačelnik s dubrovačkim društvom Crvenog križa: Suradnja je snažna i kontinuirana

Gradonačelnik

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je u četvrtak predstavnike Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik, a povodom obilježavanja Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, koji se tradicionalno obilježava početkom mjeseca svibnja.

 

Gradonačelnik je čestitku i zahvalu uputio svim vrijednim predstavnicima, članovima i volonterima humanitarne organizacije koji svakodnevno ulažu znatne napore i izdvajaju vlastito vrijeme kako bi pomogli potrebitim sugrađanima. -„Koliko su uistinu potrebni našem Gradu članovi i volonteri dubrovačkog Crvenog križa najbolje su pokazali svojim nesebičnim, plemenitim i solidarnim djelovanjem u ovom razdoblju pandemije i krize, koja je prisutna još i danas, rekao je gradonačelnik Franković.

 

Istaknuo je da su u posljednje četiri godine Grad Dubrovnik i Gradsko društvo Crvenog križa razvijali plodnu i kontinuiranu suradnju čemu svjedoče brojne donacije i ulaganja u opremu i programe Društva. Ukupna sredstva koja su iz proračuna Grada osigurana za djelovanje i rad GDCK-a u posljednjem četverogodišnjem razdoblju iznose 6.458.474,46 kuna. U proračunu za ovu godinu osigurano je dodatnih 1,4 milijuna kuna. 

 

Podsjetimo, Grad je dubrovačkom Crvenom križu još 2017. godine donirao sredstva za potrebe kupovine kombi vozila, a prošle godine donacijom je financirana nabava specijaliziranog plovila/skutera za potragu i spašavanje na moru čime je dodatno podignuta razina spremnosti za intervencije na moru. Upravo donacijama Grada omogućena je i provedba projekta „Crveni križ u Gradu“, kroz koji se sugrađanima i posjetiteljima tijekom ljetne sezone prva pomoć pruža na više lokacija po gradu (godišnje se zabilježi i preko tri tisuće intervencija) te se značajno rasterećuje hitna služba OB Dubrovnik. Osim toga, Grad značajno financira i program spašavanja na gradskim plažama i kupalištima.

 

Ravnatelj GDCK-a Dubrovnik Živko Šimunović izrazio je zadovoljstvo izvrsnom suradnjom s Gradom Dubrovnikom, koji prati i podržava brojne akcije i projekte koje se redovito provode.

lijevo
desno