Svečano otvoren Centar za mlade

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić i privremeni pročelnik UO za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić sudjelovali su na svečanom otvorenju Centra za mlade, smještenom u dijelu bivšeg hotela Stadion.
 


Naime, na dugogodišnje traženje udruga koje skrbe za djecu i mlade prišlo se uređenju i opremanju centra za mlade u prizemlju bivšeg hotela Stadion. Radovi ukupno vrijedni 300 tisuća kuna dovršeni su sredinom srpnja.

U prostorima novog Centra za mlade smještene su udruge Naša djeca Dubrovnik, Maro i Baro (Informadur) te Volonterski centar Dubrovnik, ali Centar će biti otvoren u za sve druge projekte za djecu i mlade, poput edukacija i radionica koje provode druge udruge i pojedinci iz ovog područja.

Prilikom obraćanja prisutnima, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić kazala je kako je otvorenje ovog Centra prijelazni trenutak u odnosu Grada prema mladima i njihovim potrebama. – „Ovo je dom za mlade i za sve udruge koje trebaju svoje mjesto, ali budućnost cijelog objekta bit će rješavana putem Strategije razvoja sportske infrastrukture Dubrovnika. Tad će cijeli objekt bivšeg Hotela Stadion dobiti ono što mu je potrebno, a to je cjelokupna rekonstrukcija i novi sadržaji,“ izjavila je Tepšić.

Dio opreme, posebno informatičke, nabavljen je u okviru EU projekta Youth Adrinet u kojem je sudjelovao i Grad Dubrovnik, dok su dio namještaja i druge opreme donirali Turistička zajednica grada Dubrovnika i hotelska grupacija Jadranski luksuzni hoteli. Gradska tvrtka Vrtlar hortikulturno je uredila prostor pred ulazom u Centar.

Uređenje prostora vodila je javna ustanova Športski objekti Dubrovnik.

lijevo
desno