Svečano obilježen završetak radova na Mostu od Pila

Obnovljeni Most od Pila, kao jedna od posljednjih vrijednih investicija u očuvanje graditeljske baštine, u petak je i službeno otvoren i simbolično predan Gradu i građanima na korištenje.
 


Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković iskazao je zadovoljstvo simboličnoj predaji mosta Gradu.-"Nije važno tko obnavlja - je li to DPDS ili Grad, važno je što se obnavlja. Trebalo je trpjeti dosta kritika građana i drugih na ovom projektu, ali Društvo je radili strpljivo i marljivo i danas su doveli reprezentativan primjer presjeka mosta na ponos Gradu Dubrovniku i građanima", rekao je gradonačelnik zahvalivši se DPDS-u na predanom radu na svim povijesnim građevinama na području bivše Dubrovačke Republike.

Most je danas estetski i statički obnovljen, a tijek izvedbeno složenih, opsežnih i iznimno vrijednih radova u ime investitora pobliže je predstavio predsjednik Društva prijatelja Dubrovačke starine Niko Kapetanić. - "Da smo u početku znali što nas čeka vjerojatno ne bi imali hrabrosti ući u ovaj proces, ali danas je time veće zadovoljstvo predati most građanima i posjetiteljima te Gradu Dubrovniku na upravljanje", rekao je Kapetanić. 

Radovi na Mostu od Pila izvođeni su dvije faze, s tim da je prva faza započela 2007. godine i trajala do 2010. godine. Radove je izvodila tvrtka Građevinar Quelin d.d. Druga faza radova koju je izvodila tvrtka Vodopija d.o.o., odvijala se u razdoblju od 2013. do 2017. godine. Ukupna investicija stajala je oko 10 milijuna kuna bez PDV-a. 

lijevo
desno