Susret gradonačelnika i biskupa povodom Uskrsa

Povodom nadolazećih uskršnjih blagdana gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković u pratnji pročelnika Upravnog odjela  za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživa Brčića i privremene pročelnice Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Jelene Lončarić posjetio je danas dubrovačkog biskupa mons. Matu Uzinića.
 

Gradonačelnik Franković i biskup Uzinić razgovarali su o nizu projekata na čijoj realizaciji Dubrovačka biskupija i Grad aktivno surađuju. Između ostalog dotaknuli su se i problematike očuvanja sakralnih prostora od neželjenih situacija poput nedavnog slučaja fotografiranja neprimjerenog sadržaja.

Gradonačelnik je kazao kako su aktivnosti ove gradske uprave u svemu usmjerene na stvaranje uvjeta za kvalitetan i ispunjen život svih svojih građana. Kao najveći izazov  s kojim se Grad Dubrovnik suočava istaknuo je pitanje stambenog zbrinjavanja koje opterećuje mlade obitelji te je u tom smislu izdvojio program izgradnje 120 stanova u Solitudu i planove urbanizacije područja Pobrežja.

U ime Grada Dubrovnika gradonačelnik je biskupu Uziniću uputio čestitke povodom Uskrsa.

 
 
 

lijevo
desno