Hrvatskim braniteljima uručeni ključevi stanova u Mokošici

Svečano uručenje ključeva 65 stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata, održano je danas u Novoj Mokošici, na adresi Od Izvora br. 67-73. Ključeve stanova uručio je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, uz prisutnost gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića i župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikole Dobroslavića.

 

Grad Dubrovnik aktivno se uključio u ovaj projekt Ministarstva hrvatskih branitelja za stambeno zbrinjavanje branitelja – stradalnika Domovinskog rata s područja Grada Dubrovnika. Uz to što je darovao zemljište na kojem su izgrađene zgrade, snosio troškove komunalnog opremanja i komunalnog doprinosa ujedno je i dodatno financijski stimulirao izgradnju s iznosom nešto većim od 10 milijuna kuna.

 

U svom obraćanju, gradonačelnik Franković rekao je kako se ovim mijenja život 65 hrvatskih branitelja, a dodjela stanova još je jedan način zahvale za njihov doprinos u obrani Domovine.

 

''Ovo je danas mjesto bolje budućnosti i vraćanja dugova iz prošlosti. Iako, zbog situacije u kojoj se zbog pandemije našao cijeli svijet, nije sve išlo onako kako smo ranije zacrtali i kako smo željeli, izuzetno mi je zadovoljstvo što smo ovaj projekt priveli kraju. Pred nama je još posla na zbrinjavanju hrvatskih branitelja i na tome ustrajno radimo. Nadamo se i vjerujemo da će svi oni u skoroj budućnosti biti zbrinuti. To već predugo čekaju'', istaknuo je gradonačelnik Franković.

 

Ovom prigodom najavio je i obilježavanje 30. obljetnice herojske obrane Grada te se zahvalio Ministarstvu na angažiranosti i suradnji, a novim vlasnicima stanova poželio svako dobro i da im svaki dan u novom domu bude ispunjen srećom i zadovoljstvom.

 

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved kazao je kako je u mandatu Vlade Andreja Plenkovića zbrinuto ukupno 4727 braniteljskih obitelji, od kojih je 106 s ovog područja.

''Ponosan sam i sretan što će se taj broj povisiti za 65 obitelji kojima ćemo danas uručiti ključeve. To je na tragu politike Vlade gdje su Domovinski rat i hrvatski branitelji prepoznati kao najsnažniji temelj samostalne i suverene RH i gdje se svaka kuna uložena za stambeno zbrinjavanje stradalnika Domovinskog rata višestruko isplati. Jer za buduće stanare ovo je novi dom'', poručio je ministar Medved.

 

Podsjetimo, projekt je obuhvatio gradnju ukupno 108 stanova, od čega je njih 65 namijenjeno braniteljima – stradalnicima Domovinskog rata s područja Grada Dubrovnika. Kupnjom preostala 43 stana s pripadajućim garažnim mjestima za projekt Dubrovačka stanogradnja, Grad Dubrovnik je i dodatno podržao ovu investiciju s iznosom od 38 milijuna kuna.

 

 

 

 

lijevo
desno